facebook
9 Plekjes om bij weg te dromen!

9 Plekjes om bij weg te dromen!

Het wordt weer een hete zomer. Ideaal dus voor een leuke roadtrip of een lekkere picknick! Of beide… Hieronder hebben we voor jou een aantal leuke plekjes in Limburg op een rijtje gezet.

 

Zilvermeer

Bekend van zijn hagelwit strand, waterglijbanen en fonteinen. Een snelle hap of culinaire verwennerij, een origineel verjaardagsfeest of een geslaagd personeelsfeest. Voor ieder is er wat wils aan het Zilvermeer in Mol!

 

Haspengouw Autoroute

De 4 uitgestippelde auto- en motoroutes tonen je de ziel van Haspengouw. Kies je start- en eindpunt, volg de blauwwitte borden en geef je ogen de kost. Ontdek de routes via https://www.routeyou.com/Haspengouw en kies je gewenste route.

 

Abdijsite Herkenrode

Een 100 hectare grote oase van rust in een prachtig natuurdomein. Rond de abdijgebouwen voeren wandelpaden je naar De Wijers met zijn 1001 vijvers. In de kruiden- en inspiratietuin word je één met de natuur.

 

Japanse tuin

Ook de Japanse tuin van Hasselt zet aan tot meditatie en bezinning. Wie opzoek is naar rust kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen of te picknicken.

 

Uitkijktoren De Wijers

Deze kersverse uitkijktoren in natuurgebied ‘De Wijers’ staat deels in het water en biedt een adembenemend uitzicht over de honderden vijvers van het vijvergebied ‘Bolderdal’ in Zonhoven.

 

De Oudsberg – landduin

De Oudsberg, ook wel de Zandberg genoemd, staat bekend als grootste en hoogste open stuifduin van Vlaanderen en is gelegen in het Gruiterodebos in Oudsbergen. Ideaal dus voor een stevige wandeling of een tocht met de mountainbike.

 

Wandelgebied Connecterra

Laat je in Connecterra verrassen door een spectaculair landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s!

 

Zwevende Kapel

Borgloon had al een doorkijkkerk, nu hebben ze ook een zwevende kapel. Kunstenaar Frits Jeuris maakte van gekapte fruitbomen een opvallend uitkijkpunt in Helshoven.

 

Maasmechelen Village

Merkkleding aan kortingen tot 60%? De droom van elke shopping queen/king. Bij Maasmechelen Village vind je meer dan 100 luxueuze mode- en woonboetieks op 1 locatie.

 

Laat ons mee genieten van je avonturen via #vanmosselbruyninxontheroad

Terug naar overzicht